Scootmobiel lenen voor een dag?

In een aantal Overbetuwse zorgcentra en wooncomplexen kunnen bewoners en buurtbewoners gratis een scootmobiel lenen. Dat is handig als u zelf (tijdelijk) minder goed ter been bent. Een leenscootmobiel geeft u de vrijheid om er, wanneer u maar wilt, zelfstandig op uit te gaan. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of om langs te gaan bij familie of vrienden. Omdat de scootmobielen worden gedeeld, hoeven ze niet ongebruikt voor de deur te staan.

Voor wie?
Deze dienst is bedoeld voor inwoners van de gemeente Overbetuwe die moeilijk kunnen lopen en af en toe een scootmobiel nodig hebben.

Scootmobielpasje nodig
Voor het lenen van een scootmobiel heeft u eerst een scootmobielpasje nodig. Deze krijgt u na het behalen van een ‘rijvaardigheidstest’. Er wordt altijd eerst uitleg gegeven over het gebruik van een scootmobiel en er wordt een rijvaardigheidstest afgenomen. Als mensen slagen voor de rijvaardigheidstest (eventueel na het volgen van extra lessen), krijgen ze een uitleenpas. Dit scootmobielpasje is drie jaar geldig.

De uitleentermijn van de scootmobiel is in principe maximaal één dag.

Waar kan dit?
In Randwijk kunt u de scootmobiel reserveren bij mevrouw M. van Galen, appartementencomplex Erfstraat te Randwijk, via tel. 06-37341115, of bij mevrouw A. de Kok, tel. 06-40323017.

In Driel kunt u de scootmobiel reserveren bij mevrouw M. van Mullem, Cunerahof in Driel, via tel. 026- 474 30 47.

In Heteren kunt u de scootmobiel reserveren bij zorgcentrum Liefkenshoek, via tel. 026- 472 22 14.

In Herveld kunt u de scootmobiel reserveren bij De Hoge Hof, via tel. 0488- 452 541.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeente Overbetuwe, tel. 0481- 362 300.