driel

Driel is een dorp met +/- 4.000 inwoners en ligt in de gemeente Overbetuwe ten zuidwesten van Arnhem aan de Nederrijn. Driel is voorzien van diverse winkels, basisscholen, huisarts, apotheek, fysiotherapeut en een tandzorgpraktijk.
Vanuit Arnhem is Driel goed bereikbaar per fiets over de dijk richting Heteren en ook gaat er een fiets-veerpont naar Oosterbeek. De uitvalswegen A50 en A15 zijn dichtbij. Driel is met het openbaar vervoer goed bereikbaar vanuit Arnhem.

in vogelvlucht

Driel beschikt over vele voorzieningen. Zo is er onder andere een supermarkt met post-balie, er zijn twee bakkerijen, een groente- en fruitwinkel, optiekzaak en ook voor de kapper zit u hier goed. Er is een café, er zijn fastfood eetgelegenheden en een tankstation. En naast kinderopvang en BSO vindt u in Driel diverse sportverenigingen zoals tennis, voetbal en darts.

overige informatie

Driel staat bekend om de Slag om Arnhem. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog had Driel een belangrijke rol tijdens Operatie Market Garden. Op 21 september 1944 werd Driel bevrijd door de Poolse Parachutistenbrigade. Deze brigade landde in Driel om de Rijnbrug bij Arnhem vanuit het zuiden te kunnen veroveren. Al jaren wordt op elke tweede zaterdag in september de Polentocht georganiseerd in Driel. 
Met deze tocht worden de (Poolse) soldaten herdacht die Driel aan het einde van de oorlog hebben bevrijd. De wandeltocht leidt via verschillende routes langs de Rijn waar de geallieerden een hevige strijd hebben gevoerd. Ook 'Operatie Berlin' wordt elk jaar herdacht bij het monument op de dijk in september.