schoonmaak algemene ruimtes

Wanneer u in een appartementencomplex woont, maakt u gebruik van de algemene ruimtes van dit gebouw. Om deze ruimtes netjes en goed toegankelijk te houden, wordt de schoonmaak ervan regelmatig uitgevoerd.
Woningstichting Heteren heeft contracten afgesloten met schoonmaakbedrijven die dit werk periodiek uitvoeren. Een gedeelte van de kosten hiervan worden doorberekend aan de gebruikers van het gebouw. Dit valt onder de servicekosten.

tuinonderhoud

Rondom de appartementencomplexen van Woningstichting Heteren zijn tuinen aangelegd. Om deze tuinen netjes en verzorgd eruit te laten zien, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Hiervoor is een onderhoudscontract afgesloten met een hoveniersbedrijf.
Zij zorgen ervoor dat regelmatig het gras gemaaid wordt, en dat onkruid tijdig verwijderd wordt. Ook zorgen zij voor het snoeiwerk. Een gedeelte van de kosten hiervan worden doorberekend aan de gebruikers van het appartementencomplex waaraan de tuin grenst. Dit valt onder de servicekosten.

servicekosten

Wanneer u een woning huurt van Woningstichting Heteren dan betaalt u daar elke maand een vast bedrag voor. Het grootste gedeelte van dat bedrag zijn de huurkosten voor het gebruik van de woning. Een klein gedeelte van deze betaling bestaat uit servicekosten. U betaalt deze servicekosten voor werkzaamheden waar een contract voor afgesloten is.
Denkt u hierbij aan rioolontstoppingen, dakgotenreiniging en glasschade. En ook periodiek schoonmaakonderhoud aan een gemeenschappelijk ruimte of onderhoud van de gemeenschappelijke tuin vallen onder servicekosten.