herveld

Herveld is een dorp met +/- 3.000 inwoners. Het dorp bestaat uit twee delen; Herveld-Noord ligt direct ten oosten van Andelst en Herveld-Zuid ligt een kilometer zuidelijker. Herveld ligt naast de A50, maar om in het dorp te komen dient eerst de A15 gevolgd te worden.  
Ook met het openbaar vervoer is Herveld bereikbaar. Het dorp ligt centraal in de gemeente Overbetuwe . Daardoor is Herveld vanuit Arnhem, Nijmegen en Tiel bereikbaar, en behoudt het toch een dorps karakter.

in vogelvlucht

Herveld beschikt over een supermarkt en drogist, een huisartsenpraktijk, tandarts, fysiotherapeut, twee basisscholen en een voetbalclub. Ook een dorpshuis is aanwezig. Voor overige voorzieningen moet uitgeweken worden naar de omliggende dorpen Zetten, Heteren of steden Nijmegen, Arnhem en Tiel.

overige informatie

Door de inwoners wordt dit dorp 'Herreveld' genoemd. Herveld en het nabijgelegen dorp Andelst zijn nauw met elkaar verbonden en worden vaak in een genoemd. De dorpen hebben een rijk verenigingsleven en vele daarvan richten zich op zowel Herveld als Andelst en/of hebben beide dorpsnamen in hun naam. 
Dorpshuis 'De Hoendrik' is een zalencentrum waarin naast zalen, een café en bibliotheek te vinden zijn. En het is ook de gezellige ontmoetingsplek voor de verenigingen.