wijzigen woonsituatie

Is er een wijziging in uw woonsituatie? Is uw partner overleden? Of wilt u gaan samenwonen en komt er iemand bij u in huis wonen? Wellicht vertrekt er juist iemand? We blijven graag op de hoogte van de personen welke woonachtig zijn op een adres. U kunt de wijziging melden via de onderstaande knop.
Ook wanneer u bijvoorbeeld een langdurige ziekenhuisopname tegemoet gaat is het handig om dit bij ons te melden. Een woning die langere tijd leeg staat, of een woning waar andere personen dan de ingeschreven huurders wonen, roept vragen op in de buurt en bij ons.

verhuizen

U wilt verhuizen naar een andere woning, daar komt veel bij kijken. Heeft u een verhuurdersverklaring nodig? Klik hieronder om deze aan te vragen. U ontvangt deze zo snel mogelijk per e-mail.
Wanneer u de huidige woning gaat verlaten, dan is een van de dingen die geregeld moet worden de huuropzegging. Om uw huur te beëindigen, hebben wij een schriftelijke huuropzegging van u nodig.
Wij hanteren een maand opzegtermijn. Dit hoeft niet per de 1e van de maand te zijn. De huuropzegging mag tot 3 maanden van tevoren gedaan worden. Wilt u weten hoe het precies werkt? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie over de huuropzegging. U vindt hier ook het formulier voor de huuropzegging. Wilt u een woningruil aanvraag doen? Kies dan voor het formulier woningruil.

huurwoning kopen

Bij Woningstichting Heteren krijgen we geregeld de vraag van een huurder of zij de woning kunnen kopen. In enkele gevallen is het mogelijk om uw huurwoning te kopen. Mocht u daar interesse in hebben, dan kunt u hiervoor bij ons een aanvraag indienen. Woningstichting Heteren bekijkt dan of een verkoopbestemming mogelijk is op uw woning.
De meeste woningen worden niet verkocht omdat wij voldoende woningen beschikbaar willen houden voor sociale verhuur. Wanneer wij een huurwoning toch aanmerken voor verkoop, dan zal deze woning altijd eerst aan de zittende huurder aangeboden worden. Hebben zij geen interesse, dan kan de woning verkocht worden wanneer de huurder vertrekt. De woning zal dan via een makelaar verkocht worden.