heteren

Heteren is een dorp met +/- 5.000 inwoners en ligt in de gemeente Overbetuwe, ten Noordwesten van Nijmegen en ten zuidwesten van Arnhem. Heteren is gesitueerd aan de Nederrijn. Het dorp ligt prachtig aan het water achter de dijk.
Heteren is voorzien van diverse winkels, basisscholen, huisartsen, fysiotherapeuten en een tandzorgpraktijk. De uitvalswegen A50 en A15 zijn dichtbij. Heteren is met het openbaar vervoer bereikbaar vanuit Arnhem en Zetten.

in vogelvlucht

Heteren beschikt over vele voorzieningen. Zo is er onder andere een supermarkt met post-balie, bakkerij, schoenwinkel, fietswinkel, slijter, dierenspeciaalzaak en bouwmarkt. Ook zijn er diverse eetgelegenheden te vinden en is er een zalencentrum met Grand Café. Een bedrijventerrein met onder andere autogarages, tankstations en take-away restaurants vindt u net buiten het centrum.

overige informatie

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog werd er tussen Arnhem en Nijmegen veel gevochten. De Betuwe is een waar oorlogsgebied geweest. In Heteren vindt u het Betuws Oorlogsmuseum ‘The Island’. In het museum liggen vele gevonden voorwerpen en zijn er tentoonstellingen te zien.
In Heteren zijn diverse monumenten te vinden ter nagedachtenis aan de oorlog. Ook vindt u in Heteren 'Het Smalspoor museum'. Dit museum neemt u mee op reis door de wereld van de Nederlandse baksteenindustrie in een smalspoortrein over een gereconstrueerde baantracé.