randwijk

Randwijk telt bijna 1.500 inwoners en ligt ten westen van Heteren in de gemeente Overbetuwe aan de Nederrijn. Kenmerkend voor Randwijk is de Lexkesveer. De Lexkesveer is een veerverbinding tussen Randwijk en Wageningen over de Nederrijn. 
Deze verbinding bestaat al sinds de middeleeuwen en is te gebruiken voor zowel voetgangers en fietsers als met de auto. Randwijk is vooral met de auto goed bereikbaar en anders via het openbaar vervoer vanuit Arnhem en Zetten.

in vogelvlucht

Randwijk beschikt over een bassischool, een voetbalvereniging, zalencentrum en tankstation. Voor boodschappen of een doktersbezoek kunt u uitwijken naar een van de omliggende dorpen zoals Heteren, Zetten of Opheusden. De uitvalswegen A50 en A15 zijn via de omliggende dorpen bereikbaar.

overige informatie

In de Tweede Wereldoorlog is er in het najaar van 1944 in de omgeving van Randwijk zwaar gevochten. Randwijk lag midden in het gebied dat door de Amerikanen 'het eiland' werd genoemd tussen de rivieren Nederrijn en Waal met Dodewaard en Opheusden in het westen en Arnhem en Nijmegen in het oosten.
Op de kruising van de Randwijkse Rijndijk met de weg naar de steenfabriek 'Randwijk' staat een gedenkmonument. De kerk in het dorp is een Rijksmonument.