Word een waardevolle steun voor senioren als woonadviseur!

Als je een warm hart hebt voor senioren en voldoening haalt uit het helpen van anderen, dan ben je wellicht de persoon waar Forte Welzijn naar op zoek is. Eind oktober start Forte Welzijn een uitgebreid trainingsprogramma voor vrijwilligers die interesse hebben om als woonadviseur op vrijwillige basis aan de slag te gaan. Deze training duurt 4 dagdelen

Waarom een woonadviseur voor senioren?

Voor sommige senioren veranderen de woonbehoeften naarmate ze ouder worden. Het huis kan te groot aanvoelen, en daarom overwegen ze om kleiner te gaan wonen. Forte Welzijn zoekt woonadviseurs die deze mensen kunnen begeleiden en praktische adviezen kunnen geven. De woonadviseurs maken belangeloos afspraken met inwoners van de gemeente Overbetuwe en luisteren naar hun woonwensen. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het inschrijven voor een andere woning of samen met hen door hun huis lopen om praktische tips te geven, zodat ze veilig kunnen blijven wonen. Deze inwoners vragen zelf een huisbezoek aan.

Wil je meer informatie over deze boeiende vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Maud van Braam via e-mail: maud.van.braam@fortewelzijn.nl of telefonisch via 06-82057479.